Klanten geven ons een score van 5/5

Praktijklessen

Het rijbewijs halen zie ik als een investering op lange termijn in mobiliteit en veiligheid.

Door mijn jarenlange ervaring kunnen we je niet alleen helpen met het verkrijgen van je rijbewijs, maar vooral met het aanleren van de juiste rijtechniek waarvan je levenslang de vruchten plukt.

Algemeen advies

 • Om je slaagkansen te vergroten raad ik je aan om te starten (kan al vanaf 17 jarige leeftijd) met het pakket van 10 uur rijles, en dan regelmatig 2 uur extra les te nemen om samen na te gaan of je nog op de goede weg zit. Ik durf je dan 95 % slaagkans bij het eerste examen garanderen.
 • Aan de ouders of begeleider, ik vind het absoluut een aanrader om mee te rijden in één rijles ! En dan best de laatste.
  Het zal u meer inzicht geven waarom een juiste rijtechniek zo belangrijk is en hoe u hierop verder moet bouwen in de verdere opleiding.

 • Neem gerust contact op voor info en advies

Automaat vs. handgeschakeld

Jouw keuze hangt voornamelijk af van jouw voorkeuren. Vind je het niet erg om te schakelen? Dan kan je kiezen voor een handgeschakelde. Wil je liever niet bezig zijn met schakelen? Dan is de automaat een voor de hand liggende keuze.
De meeste Belgen kiezen nog steeds voor een handgeschakelde versnellingsbak. De automaat is echter in opmars, ook door het meer ecologisch rijden.
Wanneer je een rijbewijs behaald met automaat mag je niet rijden met een handgeschakelde wagen.

Algemene weetjes

Handgeschakeld

Naast jouw gas en rem heb je nog een derde pedaal: de koppeling. Wanneer je dus naar een lagere of hogere versnelling wilt gaan, dien je jouw koppeling in te duwen en de versnellingspook naast jou naar de gewenste versnelling te verzetten.

Automaat

Je hebt bij een automatische versnellingsbak maar twee pedalen die je moet gebruiken: de gas en de rem. Het enige wat je dus moet doen, is gas geven en remmen want schakelen gebeurt automatisch.

 • Een rijles annuleren kan ten laatste 1 week op voorhand. (bij ziekte is er een doktersattest nodig en wordt enkel aanvaard indien uitgeschreven door de dokter op dezelfde dag van de rijles). Zo niet, wordt er een extra kost aangerekend van 75 euro. Te laat annuleren, ook bij ziekte, zal de boete van 75€ ook aangerekend worden.
 • Bij inschrijving van rijlessen vragen we een voorschot van 75€. Bij de start van de 1ste rijles wordt het volledige bedrag betaald via overschrijving of cash (Indien die niet lukt kan dit altijd besproken worden).
 • De stageperiode van het voorlopig rijbewijs van 36 maanden en 18 maanden is 3 maanden.
  Voorwaarde om een praktisch examen te mogen doen is minstens 18 jaar zijn, en minstens 3 maanden in bezit zijn van een voorlopig rijbewijs
 • Het dragen van een chirurgisch mondmasker is tijdens de rijles verplicht. De auto's zullen tussen elke leerling ontsmet worden! Het wassen van de handen gebeurt steeds voor de rijles, samen met de instructeur
 • Rijlessen starten altijd aan de rijschool Kloosterpoort 2 in Bree. Er gaat anders immers te veel kostbare tijd verloren van de rijles. We kunnen deze tijd veel nuttiger gebruiken door het oefenen op de examenroutes te Bree.

Wat zeggen onze leerlingen?

Super rijinstructrice! Je kan duidelijk merken dat ze het allemaal met heel veel plezier doet, en geen moeite teveel is. Dankjewel hiervoor

Lucia Willems

Super rijschool! Een hele dikke dankjewel aan mijn rijinstructeur Daniël dankzij wie ik geslaagd ben op het rijexamen. Heel veel tips gekregen tijdens zeer aangename rijlessen. Ik raad rijschool Sophie zeker aan!

Lisa Brigi

Een rijschool die ik iedere keer opnieuw zou aanraden! Zeer interessante en beleefde manier van lesgeven. Alle benodigde informatie werd correct en tijdig meegegeven, waarbij de voorbereiding voor het examen ook vlop verliep. De begeleider was een zeer toffe gast, die iedere keer gemotiveerd te hulp schoot. Ik bedank hem voor de steun tijdens deze zenuwslopende uren.

Jan Brebels

Rijschool Sophie

Erkende rijschool van 3/12/18
Erkenningsnurmmer : 2835.1
 
Kloosterpoort 2
3960 Bree

0472 23 19 10
info@rijschoolsophie.be

Openingsuren

Kantooruren enkel op afspraak:
- woensdag van 18 tot 20 u
- vrijdag van 10 tot 12 u